„A víz élet, gondozzuk közösen!” – készül a nemzeti vízstratégia

Szeptember 2-án Társaságunk adott otthont a Kvassay Jenő Terv 2015 elnevezésű nemzeti vízstratégia társadalmi konzultációs fórumának.

Az országos vízgazdálkodás tervét egy neves szakemberekből álló szerkesztőbizottság állította össze, de az anyag még nem végleges, jelenleg zajlik a széles körű véleményezés, és az alkotók nyitottak a jobbító javaslatok fogadására.

Tegnap a térségbeli víziközmű szolgáltatók, vízügyes szakemberek és vízipari beszállítók mellett az ellátásért felelős önkormányzatok, a szakma tudományos tagjai a Műszaki Egyetemről, valamint a fogyasztók szempontjait is közvetítő Ombudsmani Hivatal is képviseltették magukat a Tervet ismertető előadáson és az azt követően kialakult fórumbeszélgetésen. A hozzászólásokban sok értékes észrevétel hangzott el az egységes fogalomrendszer kialakításáról, a döntésekben szakmai és környezetvédelmi szempontok figyelembevételéről, a költségek fedezetének elengedhetetlen szükségességéről.

Bízunk benne, hogy a Tervbe minél több nézőpont és javaslat be tud épülni, így a döntéshozók elé teljes körű képet adó anyag kerül majd, ami alapján a problémák megoldását célzó, megalapozott döntések születhetnek.

A rendezvényről a helyi sajtó képviselői is tudósítottak.

A Kecskeméti TV összefoglalóját az alábbi linkre kattintva érhetik el:

https://kecskemetitv.hu/sa_hirek/i_kecskemet_2/i_a_viz_elet_gondozzuk_kozosen_keszul_a_nemzeti_vizs_106599/t_Kecskem%C3%A9t%20-%20A%20v%C3%ADz%20%C3%A9let,%20gondozzuk%20k%C3%B6z%C3%B6sen!%20%E2%80%93%20k%C3%A9sz%C3%BCl%20a%20nemzeti%20v%C3%ADzstrat%C3%A9gia%20/index.html

Olvashatnak a témáról a keol.hu oldalon is:

https://keol.hu/kecskemet/forumot-rendeztek-kecskemeten-a-nemzeti-vizstrategiarol