CEGLÉD, NAGYKŐRÖS ÜZEMMÉRNÖKSÉG

Közműves ivóvízellátás az üzemmérnökséghez tartozó településeken:

NAGYKŐRÖS

Nagykőrös város vízellátását a település külterületén elhelyezkedő vízműtelep biztosítja. A vízbázist 3 db, a 141,0 m – 234,0 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású kút alkotja.
A kutakból kitermelt víz a 3 840 m3/nap kapacitású vas- és mangánmentesítő technológiára jut. A víz fertőtlenítése klórozással történik. A tisztított víz tárolására 2 000 m3 tárolókapacitású, vasbeton szerkezetű térszíni tároló áll rendelkezésre. A víz nyomásfokozást követően jut az elosztóhálózatba és a víztoronyba.
A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, acél, PVC, KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 63-315 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 127 988 m
Tűzcsapok száma: 348 db
Közkifolyók száma: 54 db
Vízbekötések száma: 6 470 db

A vízigények között fellépő időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű 700 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a településen.

KOCSÉR

A település vízellátását 2 db, a 183,5 m – 257,5 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású kút biztosítja.
A kutakból kitermelt a 240 m3/nap kapacitású vas-, mangán- és ammónium-mentesítő technológiára jut. A víz fertőtlenítése UV berendezéssel és nátrium-hipoklorittal történik. A tisztított víz tárolására 2×20 m3 tárolókapacitású, vasbeton szerkezetű térszíni tárolók állnak rendelkezésre. A víz nyomásfokozást követően jut az elosztóhálózatba és a víztoronyba.
A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 90-160 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 13 418 m
Tűzcsapok száma: 57 db
Közkifolyók száma: 5 db
Vízbekötések száma: 601 db

A vízigények között fellépő időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 100 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a településen.

CEGLÉD

Cegléd Város vízellátását biztosító vízbázist 8 db, a 174,5 m – 384,8 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású kút alkotja, melyek közül 2 db a vízműtelepen, 6 db külső, kerítéssel körül határolt védőterületen található.
A vízműtelepen lévő 2 db kútból kitermelt víz közvetlenül az 5.000 m3/nap kapacitású vas és mangánmentesítő technológiára jut. A víz fertőtlenítése klór-dioxiddal történik. A tisztított víz tárolására 1.500 m3 + 2×750 m3 kapacitású, vasbeton szerkezetű térszíni tároló áll rendelkezésre. A tisztított víz nyomásfokozást követően jut az elosztóhálózatba.
A külső védterületi kutak – szintén klór-dioxidos fertőtlenítés után – közvetlenül a hálózatra termelnek.
A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, acél, KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 3”-600 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 206 341 m
Tűzcsapok száma: 647 db
Közkifolyók száma: 44 db
Vízbekötések száma: 10 454 db

Az egyenletes nyomáseloszlást és a fogyasztói vízigények változásának lekövetését, valamint a tűzivíz tárolását egy 600 m3 tárolókapacitású vasbeton víztorony biztosítja. A településhez tartozó Budai úti városrészen a szükséges hálózati nyomás biztosítása érdekében az átadási ponton történő nyomásfokozást követően egy 50 m3 térfogatú acél szerkezetű hidroglóbusz áll rendelkezésre.

CEGLÉDBERCEL

A település vízellátását biztosító vízbázist 3 db, a 94,0 m – 230,5 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású kút alkotja. A vízellátó rendszeren nincs vízkezelési technológia kiépítve, a kutak közvetlenül a vízelosztó hálózatba termelik a vizet. A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement és KM-PVC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-150 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 33 614 m
Tűzcsapok száma: 146 db
Közkifolyók száma: 38 db
Vízbekötések száma: 1 737 db

A vízigények között fellépő időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából 2×150 m3 térfogatú magasponti vasbeton szerkezetű térszíni tároló áll rendelkezésre a településen.

CSEMŐ

A település vízellátását a vízműtelep védőterületén elhelyezkedő 2 db, a 80,4 m – 151,4 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású kút biztosítja.
A termelt víz az 500 m3/nap kapacitású vas- és mangánmentesítő berendezésen keresztül az elosztó hálózatba jut. A víz fertőtlenítése nátrium-hipoklorittal történik.
A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 90-160 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 16 349 m
Tűzcsapok száma: 62 db
Közkifolyók száma: 1 db
Vízbekötések száma: 572 db

A vízigények között fellépő időbeli különbségek kiegyenlítésére, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 100 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a településen.

MIKEBUDA

A település vízellátását biztosító vízbázist 2 db, a 153,3 m – 203,0 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású kút alkotja. A vízellátó rendszeren nincs vízkezelési technológia kiépítve, a kutak közvetlenül a vízelosztó hálózatba termelik a vizet. A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, azbesztcement, PVC és KM-PVC anyagú csővezetékekből, melyek átmérője 80-150 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 6 320 m
Tűzcsapok száma: 26 db
Közkifolyók száma: 3 db
Vízbekötések száma: 267 db

A vízigények között fellépő időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 50 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a településen.

NYÁRSAPÁT

A település vízellátását a belterületen elhelyezkedő vízműtelep biztosítja. A vízműtelep vízbázisát 2 db, a 142,8 m – 256,0 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású kút alkotja. A kutakból kitermelt víz a 286 m3/nap kapacitású vas- és mangánmentesítő technológiára jut. A víz fertőtlenítése nátrium-hipoklorittal történik. A tisztított víz tárolására 2×50 m3 tárolókapacitású, vasbeton szerkezetű térszíni tároló áll rendelkezésre. A víz nyomásfokozást követően jut az elosztóhálózatba és a víztoronyba. A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 90 mm.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 17 165 m
Tűzcsapok száma: 42 db
Közkifolyók száma: 4 db
Vízbekötések száma: 472 db

A vízigények között fellépő időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű 50 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a vízműtelepen.

TÖRTEL

A település vízellátását a belterületen elhelyezkedő vízműtelep biztosítja. A vízműtelep vízbázisát 2 db, a 232,0 m – 289,0 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású kút alkotja.
A kutakból kitermelt víz a 700 m3/nap kapacitású vas-, mangán-, arzén- és ammónium-mentesítő technológiára jut. A víz fertőtlenítése klórozással történik. A tisztított víz tárolására 100 m3 tárolókapacitású, vasbeton szerkezetű térszíni tároló áll rendelkezésre. A víz nyomásfokozást követően jut az elosztóhálózatba és a víztoronyba.
A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-160 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 30 686 m
Tűzcsapok száma: 110 db
Közkifolyók száma: 7 db
Vízbekötések száma: 1479 db

A vízigények közötti időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű 200 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a településen.

Ugrás a tartalomhoz