KECSKEMÉT ÜZEMMÉRNÖKSÉG

Közműves ivóvízellátás az üzemmérnökséghez tartozó településeken:

KECSKEMÉT

Kecskemét Város vízellátását egy nyomászónával, külön-külön vízbázisra telepített 2 db vízműtelepről szolgáltatott víz biztosítja. Az I. sz. vízműtelep a város nyugati részén található. A hozzá tartozó védőterületen 23 db, a 106,6 m – 267,0 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású kút került kialakításra zárt, kerítéssel körülhatárolt védőterületen. A kutak által termelt víz a 16 500 m3/nap kapacitású vas-, mangán-, arzén- és ammónium-mentesítő technológiára jut. A víz fertőtlenítése klór-dioxiddal történik. A tisztított víz tárolására 2×1.500 m3 tárolókapacitású, vasbeton szerkezetű térszíni tárolók állnak rendelkezésre. A II. sz. vízműtelep a város déli részén helyezkedik el. A védőterületen 26 db, a 132,0 m – 410,0 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású kút található. A víztisztítási és fertőtlenítési technológia folyamata megegyezik az I. sz. vízműtelepen üzemelővel. A telep kapacitása 24 000 m3/nap. A tisztított víz tárolására 2×2.000 m3 + 2×1.500 m3 tárolókapacitású vasbeton szerkezetű térszíni tárolók állnak rendelkezésre. A víz mindkét vízműtelepről nyomásfokozást követően jut az elosztóhálózatba és a víztoronyba. A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, acél, horganyzott acél, KM-PVC, KPE, DUCTIL és gömbgrafitos öntöttvas anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-700 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 622 598 m
Tűzcsapok száma: 2 559 db
Közkifolyók száma: 137 db
Vízbekötések száma: 27 573 db

A vízigények között fellépő időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 3 000 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre az Ipoly utcában. A vízellátó rendszerről vízátadás történik Ballószög és Helvécia felé.

ÁGASEGYHÁZA

Az Izsák-Ágasegyháza Vízellátó Rendszer részét képező település vízellátása az Izsák – Ágasegyháza közötti 200 mm átmérőjű vezetéken keresztül, az izsáki vízellátó rendszerről történő vízátvétellel biztosított. A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, azbesztcement, KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-200 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 16 217 m
Tűzcsapok száma: 36 db
Közkifolyók száma: 3 db
Vízbekötések száma: 592 db

A vízigények közötti időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából 100 m3 térfogatú acél szerkezetű víztorony áll rendelkezésre a településen.

BALLÓSZÖG

A Kecskemét Kistérségi Vízellátó Rendszer részét képező település nem rendelkezik önálló vízbázissal, a jelentkező vízigény a kecskeméti vízhálózatról történő vízátvétellel biztosított. A kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-200 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 26 024 m
Tűzcsapok száma: 102 db
Közkifolyók száma: 2 db
Vízbekötések száma: 1 181 db

A vízigények közötti időbeli különbségek kiegyenlítésére, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítására a Kecskeméten lévő 3 000 m3 térfogatú vasbeton szerkezetű víztorony áll rendelkezésre.

FELSŐLAJOS

A település vízellátását biztosító vízbázist 2 db, a 76,0 m – 169,6 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású alkotja.
A vízellátó rendszeren nincs vízkezelési technológia kiépítve, a kutak közvetlenül a vízelosztó hálózatba termelik a vizet.
A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80 – 110 mm.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 6 804 m
Tűzcsapok száma: 25 db
Közkifolyók száma: -
Vízbekötések száma: 234 db

A vízigények között fellépő időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 50 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a településen.

FÜLÖPHÁZA

A Kerekegyháza Kistérségi Vízellátó Rendszer részét képező település vízellátása a Kerekegyháza – Fülöpháza között kiépült 110 mm átmérőjű vezetéken keresztül a kerekegyházai vízellátó rendszerről történő vízátvétellel biztosított. A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-110 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 9 304 m
Tűzcsapok száma: 25 db
Közkifolyók száma: 1 db
Vízbekötések száma: 189 db

A vízigények között fellépő időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 50 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a településen.

FÜLÖPSZÁLLÁS

A település vízellátását biztosító vízbázist 2 db, a 72,7 m – 79,0 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző sekély mélységű kút alkotja.
A kutakból kitermelt víz az 572 m3/nap kapacitású vas-, mangán- és ammóniummentesítő technológiára jut. A víz fertőtlenítése klórozással történik. A tisztított víz tárolására 50 m3 tárolókapacitású, vasbeton szerkezetű térszíni tároló áll rendelkezésre. A víz nyomásfokozást követően jut az elosztóhálózatba és a víztoronyba.
A településen kiépített vízelosztó hálózat részben kör- részben pedig ágvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 63-160 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 24 636 m
Tűzcsapok száma: 64 db
Közkifolyók száma: -
Vízbekötések száma: 894 db

A vízigények közötti időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 100 m3 térfogatú víztorony áll rendelkezésre a településen.

HELVÉCIA

A Kecskemét Kistérségi Vízellátó Rendszer részét képező település nem rendelkezik önálló vízbázissal, a jelentkező vízigény a kecskeméti vízhálózatról történő vízátvétellel biztosított. A kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből, melyek átmérője 80-250 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 41 140 m
Tűzcsapok száma: 164 db
Közkifolyók száma: 3 db
Vízbekötések száma: 1520 db

A vízigények közötti időbeli különbségek kiegyenlítésére, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítására a Kecskeméten lévő 3 000 m3 térfogatú vasbeton szerkezetű víztorony áll rendelkezésre.

IZSÁK

A település vízigényét a vízműtelepen található vízbázis látja el, mely egyben az Izsák-Ágasegyháza vízellátó rendszer vízbázisa. A vízbázist 2 db, a 13,4 m – 64,8 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző sekély mélységű kút alkotja.
A kutakból kitermelt víz a 2 120 m3/nap kapacitású vas-, mangán-, arzén- és ammóniummentesítő technológiára jut. A víz fertőtlenítése klórozással történik. A tisztított víz tárolására 2×200 m3 tárolókapacitású, vasbeton szerkezetű térszíni tároló áll rendelkezésre. A víz nyomásfokozást követően jut az elosztóhálózatba és a víztoronyba.
A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, KM-PVC, PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-250 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 58 432 m
Tűzcsapok száma: 132 db
Közkifolyók száma: 6 db
Vízbekötések száma: 2323 db

A vízigények között fellépő időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 500 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a településen. Az izsáki vízhálózatról vízátadás történik Ágasegyháza felé.

KEREKEGYHÁZA

A település vízigényét a vízműtelepen lévő 3 db és annak közvetlen közelében lévő külön védőterületen található 1 db, összesen 4 db, a 99,0 m – 306,0 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású kút biztosítja. A kutakból kitermelt víz a 2 540 m3/nap kapacitású vas-, mangán- és ammónium-mentesítő technológiára jut. A víz fertőtlenítése klórozással történik. A tisztított víz tárolására 2×50 m3 tárolókapacitású, vasbeton szerkezetű térszíni tároló áll rendelkezésre. A víz nyomásfokozást követően jut az elosztóhálózatba és a víztoronyba. A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 63-250 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 49 253 m
Tűzcsapok száma: 137 db
Közkifolyók száma: 31 db
Vízbekötések száma: 2441 db

A vízigények között fellépő időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 500 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a településen. A vízellátó rendszerről vízátadás történik Fülöpháza és Kunbaracs felé.

KUNBARACS

A Kerekegyháza Kistérségi Vízellátó Rendszer részét képező település vízellátása 160 mm átmérőjű vezetéken keresztül a kerekegyházai vízbázisról biztosított. A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 60-160 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 8 683 m
Tűzcsapok száma: 20 db
Közkifolyók száma: 6 db
Vízbekötések száma: 228 db

A vízigények között fellépő időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 100 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a településen.

LADÁNYBENE

A település vízellátását biztosító vízbázist 2 db, a 110,0 m – 215,0 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású kút alkotja.
A vízellátó rendszeren nincs vízkezelési technológia kiépítve, a kutak közvetlenül a vízelosztó hálózatba termelik a vizet.
A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement és KPE anyagú csővezetékekből, melyek átmérője 80-160 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 6 665 m
Tűzcsapok száma: 24 db
Közkifolyók száma: 5 db
Vízbekötések száma: 408 db

A vízigények közötti időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 100 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a településen.

LAJOSMIZSE

Lajosmizse város vízigényét 4 db, a 105,0 m – 284,5 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású kút biztosítja, melyek zárt, kerítéssel körülhatárolt védőterületeken helyezkednek el.
A kutakból kitermelt víz az 2 300 m3/nap kapacitású vas- és mangánmentesítő technológiára jut. A víz fertőtlenítése klórozással történik. A tisztított víz tárolására 2×100 m3 tárolókapacitású, vasbeton szerkezetű térszíni tároló áll rendelkezésre. A víz nyomásfokozást követően jut az elosztóhálózatba és a víztoronyba.
A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, PVC, KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-315 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 63 347 m
Tűzcsapok száma: 198 db
Közkifolyók száma: 43 db
Vízbekötések száma: 3 096 db

A vízigények közötti időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 500 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a településen.

ORGOVÁNY

A település vízellátását biztosító vízbázist 2 db, a 121,0 m – 280,5 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású kút alkotja. A kutakból kitermelt víz a 667 m3/nap kapacitású vas-, mangán- és arzénmentesítő technológiára jut. A víz fertőtlenítése nátrium-hipoklorittal történik. A tisztított víz tárolására 2×50 m3 tárolókapacitású, vasbeton szerkezetű térszíni tároló áll rendelkezésre. A víz nyomásfokozást követően jut az elosztóhálózatba és a víztoronyba. A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-200 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 26 169 m
Tűzcsapok száma: 72 db
Közkifolyók száma: 9 db
Vízbekötések száma: 1 152 db

A vízigények között fellépő időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 200 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a településen.

TABDI

A település vízellátását biztosító vízbázist 2 db, a 66,0 m – 110,0 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző sekély mélységű kút alkotja.

A kutakból kitermelt víz az 572 m3/nap kapacitású vas-, mangán-, arzén- és ammóniummentesítő technológiára jut. A hálózatba táplált víz fertőtlenítése nátrium-hipoklorittal történik. A tisztított víz tárolására 25 m3 tárolókapacitású, vasbeton szerkezetű térszíni tároló áll rendelkezésre. A víz nyomásfokozást követően jut az elosztóhálózatba és a víztoronyba.

A településen kiépített vízelosztó hálózat részben kör- részben pedig ágvezetékes rendszerű, jellemzően KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-150 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 14 461 m
Tűzcsapok száma: 54 db
Közkifolyók száma: -
Vízbekötések száma: 460 db

A vízigények közötti időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 100 m3 térfogatú víztorony áll rendelkezésre a településen.

Ugrás a tartalomhoz