A Magyar Víziközmű Szövetség közleménye

A Magyar Víziközmű Szövetség közleménye

Budapest, 2015. szeptember 17., csütörtök (OS) – 2015. szeptember 16-án a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) elnöke Winkler Tamás lemondott Szövetségünkben betöltött elnöki tisztségéről. A Magyar Víziközmű Szövetség Alapszabálya értelmében a tegnapi naptól Kurdi Viktor korábbi alelnök tölti be az elnöki tisztséget.

Az új elnök személye garanciát jelenthet arra, hogy a víziközmű ágazatot érintő változások a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva, a Magyar Víziközmű Szövetséggel – az ágazat érdekképviseleti szervezetével – egyeztetve és egyetértésével történjenek meg. Kurdi Viktor már betöltötte az elnöki posztot, így személyében a döntéshozók és a víziközmű ágazat partnerei jól ismert szakemberrel folytathatják le a szükséges egyeztetéseket.

A Magyar Víziközmű Szövetség a magyarországi víz- és csatorna szolgáltató szervezetek, valamint a kapcsolódó vízipar, kereskedelem és oktatási intézmények társadalmi úton szervezett, önálló szakmai érdekképviseleti szervezete.

A Szövetség üzemeltető tagjai közé tartozik a Magyarországon 40 engedéllyel működő víziközmű szervezetből 38, amely a magyarországi víziközmű szolgáltatás 95%-át, további mintegy 100 tagszervezete a hazai vízipart, kereskedelmet és szolgáltatókat, annak üzleti hátterét, valamint az oktatási intézményeket képviseli.

(forrás: Országos Sajtószolgálat)