TÁJÉKOZTATÁS A NYÁRLŐRINCI IVÓVÍZMINŐSÉGGEL ÉS AZ ELVÉGZETT INTÉZKEDÉSEKKEL KAPCSOLATOS AKTUALITÁSOKRÓL

Tisztelt Nyárlőrinci Felhasználóink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a járási népegészségügyi hatóság a vezetékes ivóvíz felhasználását megtiltotta, és átmeneti vízellátást rendelt el, melyet lajtos kocsikkal biztosítunk. A Hatóság határozata szerint, amennyiben a hálózatról szolgáltatott vizet mégis fogyasztani kívánják, úgy a csapvíz forralást, majd lehűtést követően fogyasztható. Egyéb célokra korlátozás nélkül felhasználható.

Akkreditált laboratóriumunk rendszeresen, több ponton ellenőrzi a csapvíz minőségét. A legutóbbi (2021.07.30.) vizsgálatok szerint az ivóvíz minden szempontból megfelelő minőségű. Eseti jelleggel előfordulhat a csapvíz elszíneződése, zavarossága. Ha ilyen jelenséget tapasztal, kérjük értesítse Társaságunkat az ingyenesen hívható 06 (80) 200 423 telefonszámon, hogy a szükséges intézkedéseket soron kívül megtehessük.

Társaságunk 2021. április óta folyamatosan végzi a hibafeltárást és az ivóvízminőség-javító beavatkozásokat. Az ivóvízminőség további javítása és fenntartása érdekében a 2021.07.30-08.04. közötti időszakban az alábbi intézkedéseket tettük:

  • hálózati vezetékek belső mechanikus tisztítása
  • hálózati vezetékek vizes öblítése
  • visszacsapó szelepek beépítése a lakossági vízmérőhelyeken
  • közkifolyók tisztítása, fertőtlenítése

Szakembereink mindent megtesznek az ivóvízminőség helyreállítása és fenntartása érdekében, melyhez ezúton is kérjük szíves türelmüket és együttműködésüket.

Kelt: 2021. augusztus 5.

Tisztelettel: BÁCSVÍZ Zrt.