Ivóvíz- és szennyvízbekötés

 

TÁJÉKOZTATÁS IVÓVÍZ- ÉS SZENNYVÍZBEKÖTÉS DÍJÁNAK VÁLTOZÁSÁRÓL

 

Tájékoztatjuk tisztelt felhasználóinkat, illetve leendő felhasználóinkat, hogy a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. számú törvény 55/H. § módosítása alapján 2017. július 1-jétől új előírások érvényesek a közműbekötések díjaira vonatkozóan.

Az új rendelkezések szerint a 2017.07.01. után megvalósuló legfeljebb 32 mm átmérőjű ivóvíz-, illetve a legfeljebb 160 mm átmérőjű szennyvíz-bekötés esetén díjmentesek az alábbi tételek:

– az igénybejelentés elbírálása,
– tervegyeztetés, adategyeztetés vagy ennek megfelelő szolgáltatás,
– a bekötési vízmérő és annak felszerelése (anyag és munkadíj),
– a nyomáspróba és a bekötővezeték fertőtlenítése.

A díjmentes tételek összege átlagos ivóvíz bekötése esetén nagyságrendileg bruttó 10 000 Ft, szennyvízbekötés esetén nem értelmezhető. A közműcsatlakozás megvalósítására vonatkozó árajánlat további tételeit az igénybejelentő a 2017.07.01. után megvalósuló ivóvíz- és szennyvíz-bekötések esetében is köteles megfizetni.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a közműbekötés igénybejelentéséhez a továbbiakban is jóváhagyott terv szükséges, a tervezési munka elvégzéséért a BÁCSVÍZ Zrt. vagy az igénylő által megbízott, megfelelő jogosultággal rendelkező tervező díjazás felszámítására jogosult.

Lényeges változás még, hogy a törvénymódosítással érintett (max. 32/160 mm) bekötés esetén a nem lakossági felhasználónak (pl. vállalkozásoknak) sem kell megfizetni a víziközmű-szolgáltatónak fizetendő víziközmű-fejlesztési hozzájárulás díját.

További kérdésük esetén az ingyenesen hívható 06 (80) 40-30-20-as telefonszámon és ügyfélszolgálati irodáinkban készéggel állunk rendelkezésükre.

 

  • aloldal_menu_1

  • aloldal_menu_2

  • aloldal_menu_3