KISKUNFÉLEGYHÁZA ÜZEMMÉRNÖKSÉG

Közműves ivóvízellátás az üzemmérnökséghez tartozó településeken:

KISKUNFÉLEGYHÁZA

Kiskunfélegyháza város vízellátását a település külterületén, az Alpári úton elhelyezkedő vízműtelep biztosítja. A vízbázist 7 db, a 135,0 m – 347,0 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású kút alkotja, melyek zárt, kerítéssel körülhatárolt védőterületen helyezkednek el. A kutakból kitermelt víz a 12 000 m3/nap kapacitású vas- és mangánmentesítő technológiára jut. A hálózatba táplált víz fertőtlenítése klórozással történik. A tisztított víz tárolására összesen 2 000 m3 tárolókapacitású, vasbeton szerkezetű térszíni tároló áll rendelkezésre. A víz nyomásfokozást követően jut az elosztóhálózatba. A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, gömbgrafitos öntöttvas, KM-PVC, PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-400 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 202 724 m
Tűzcsapok száma: 612 db
Közkifolyók száma: 89 db
Vízbekötések száma: 8 330 db

A vízigények között fellépő időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából vasbeton szerkezetű, 1 500 m3 + acél szerkezetű, 50 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a városban. A vízellátó rendszerről vízátadás történik az alábbi települések irányába: Fülöpjakab, Gátér, Petőfiszállás, Pálmonostora

BUGAC

A település vízellátását biztosító vízbázist 2 db, a 164,2 m – 300,0 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású kút alkotja. A kutakból kitermelt víz az 500 m3/nap kapacitású vas-, mangán- és arzénmentesítő technológiára jut. A víz fertőtlenítése nátrium-hipoklorittal történik. A tisztított víz tárolására 2×25 m3 tárolókapacitású, vasbeton szerkezetű térszíni tároló áll rendelkezésre. A víz nyomásfokozást követően jut az elosztóhálózatba és a víztoronyba. A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-150 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 30 721 m
Tűzcsapok száma: 77 db
Közkifolyók száma: 11 db
Vízbekötések száma: 945 db

A vízigények között fellépő időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 100 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre. A vízellátó rendszerről vízátadás történik Bugacpusztaháza felé.

BUGAC-ALSÓMONOSTOR

A közigazgatásilag Bugachoz tartozó településrész önálló vízellátó rendszerrel rendelkezik. A vízellátását biztosító vízbázist 1 db, a vízműtelep területén található, a 154,2 m – 189,0 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású kút alkotja. A kútból kitermelt víz a 40 m3/nap kapacitású vas- és mangánmentesítő technológiára jut. A víz fertőtlenítése nátrium-hipoklorittal történik, majd közvetlenül a víztoronyba, illetve a vízhálózatba kerül. A településrészen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, KM-PVC anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 100 mm.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 2 845 m
Tűzcsapok száma: 7 db
Közkifolyók száma: 2 db
Vízbekötések száma: 72 db

A vízigények között fellépő időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 50 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a vízműtelepen.

BUGACPUSZTAHÁZA

A Bugac Kistérségi Vízellátó Rendszer részét képező település vízellátása az Bugac – Bugacpusztaháza között kiépült 110 mm átmérőjű vezetéken keresztül a bugaci vízellátó rendszerről történő vízátvétellel biztosított. A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-150 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 6 702 m
Tűzcsapok száma: 12 db
Közkifolyók száma: 1 db
Vízbekötések száma: 116 db

A vízigények között fellépő időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 50 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a vízműtelepen.

FÜLÖPJAKAB

A Kiskunfélegyháza Kistérségi Vízellátó Rendszer részét képező település vízellátása az Kiskunfélegyháza – Fülöpjakab között kiépült 110 mm átmérőjű vezetéken keresztül a kiskunfélegyházai vízellátó rendszerről történő vízátvétellel biztosított. A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből, melyek átmérője 80 – 110 mm.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 6 595 m
Tűzcsapok száma: 26 db
Közkifolyók száma: 4 db
Vízbekötések száma: 230 db

A vízigények közötti időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából 50 m3 térfogatú acél szerkezetű víztorony áll rendelkezésre a településen.

GÁTÉR

A Kiskunfélegyháza Kistérségi Vízellátó Rendszer részét képező település vízellátása az Kiskunfélegyháza – Gátér között kiépült 250 és 160 mm átmérőjű vezetéken keresztül a kiskunfélegyházai vízellátó rendszerről történő vízátvétellel biztosított. A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-160 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 6 915 m
Tűzcsapok száma: 20 db
Közkifolyók száma: 8 db
Vízbekötések száma: 396 db

A vízigények közötti időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 50 m3 térfogatú víztorony áll rendelkezésre a településen.

PÁLMONOSTORA

A Kiskunfélegyháza Kistérségi Vízellátó Rendszer részét képező település vízellátása 200 és 160 mm átmérőjű vezetéken keresztül a kiskunfélegyházai vízellátó rendszerről történő vízátvétellel biztosított. A településen kiépített vízelosztó hálózat részben kör-, részben pedig ágvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-160 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 16 957 m
Tűzcsapok száma: 40 db
Közkifolyók száma: 12 db
Vízbekötések száma: 588 db

A vízigények közötti időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 50 m3 + 25 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a településen.

PETŐFISZÁLLÁS

A Kiskunfélegyháza Kistérségi Vízellátó Rendszer részét képező település vízellátása 160 mm átmérőjű vezetéken keresztül a kiskunfélegyházai vízellátó rendszerről történő vízátvétellel biztosított. A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-200 mm.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 19 197 m
Tűzcsapok száma: 41 db
Közkifolyók száma: 5 db
Vízbekötések száma: 301 db

A vízigények közötti időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű 50 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a településen.

KUNSZÁLLÁS

A település vízellátását biztosító vízbázist 2 db, a 156,0 m – 284,0 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású kút alkotja. A kutakból kitermelt víz az 506 m3/nap kapacitású vas-, mangán- és arzénmentesítő technológiára jut. A víz fertőtlenítése nátrium-hipoklorittal történik. A tisztított víz tárolására 2×25 m3 tárolókapacitású, vasbeton szerkezetű térszíni tároló áll rendelkezésre. A víz nyomásfokozást követően jut az elosztóhálózatba és a víztoronyba. A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-110 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 17 182 m
Tűzcsapok száma: 47 db
Közkifolyók száma: 7 db
Vízbekötések száma: 668 db

A vízigények közötti időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából 50 m3 térfogatú acél szerkezetű víztorony áll rendelkezésre a településen.

VÁROSFÖLD

A település vízellátását biztosító vízbázist 2 db, a 181,0 m – 256,0 m mélységközben települt vízadó rétegeket szűrőző mélyfúrású kút alkotja.
A kutakból kitermelt víz az 500 m3/nap kapacitású vas-, mangán- és arzénmentesítő technológiára jut. A hálózatba táplált víz fertőtlenítése nátrium-hipoklorittal történik. A tisztított víz tárolására 2×25 m3 tárolókapacitású, vasbeton szerkezetű térszíni tároló áll rendelkezésre. A víz nyomásfokozást követően jut az elosztóhálózatba és a víztoronyba.
A településen kiépített vízelosztó hálózat körvezetékes rendszerű, jellemzően azbesztcement, KM-PVC és KPE anyagú csővezetékekből áll, melyek átmérője 80-110 mm közötti.

Vízelosztó hálózat adatai:
Gerincvezeték hossza: 12 494 m
Tűzcsapok száma: 43 db
Közkifolyók száma: 4 db
Vízbekötések száma: 626 db

A vízigények között fellépő időbeli különbségek kiegyenlítése, a szükséges nyomás és eseti jelleggel fellépő tűzivíz igény biztosítása céljából acél szerkezetű, 100 m3 tárolókapacitású víztorony áll rendelkezésre a településen.

Ugrás a tartalomhoz